Butoh-meditatie
19:30-22:00 - 11 november 2023
Locatie, Weg naar Rhijnauwen 3, Utrecht

Butoh

Als reactie op bestaande dansvormen die zich vooral richtten op schoonheid en perfectie, zocht Butoh juist de fragiliteit en donkere kanten op van het menszijn. De innerlijke belevingswereld van de danser staat centraal. Butoh kan gezien worden als een kruising tussen dans, theater en meditatie.

Vertragen

Vertraging is iets waar we in onze samenleving nauwelijks ruimte voor maken. Als we echt luisteren en aanwezig zijn in ons lijf, kan het lijf ons gaan leiden en voelen we dat het richting geeft. Dit is magisch om te laten gebeuren. Het lichaam laat zo zelf spanning los, waardoor we in een natuurlijke staat van ontspanning raken.

Meditatie en expressie

Janna werkt met meditatie en expressie. Met technieken uit mindfulness, Tai chi en stemwerk creëert ze een basis van ontspanning in het lijf. We volgen de impulsen van het lichaam en laten opgebouwde spanning los. Vanuit hier betrekken we het emotionele lichaam in de dans en leren ons lichaam en belevingswereld verder kennen. Reflecteren en delen zijn onderdeel van de avond.

Praktisch:

Ervaring met Butoh, dans of meditatie is niet nodig

De inloop is vanaf 19.00, start om 19.30

Parkeren is gratis

Hoe vind je de zaal: Als je voor Zwembad de Krommerijn staat, zie je aan de linkerkant een hek. Die loop je door, en dan is het de deur rechts waar ‘Body-Stream’ op staat. Het is de zaal beneden, gelijk links.

Organisator

Ticket Detail

  • Kosten €30.00  
  • Boek Nu
    Reserveer

Export

Locatie

Proefles

Strippenkaart

Pakket van 4 lessen: €100,- (te gebruiken binnen 6 maanden)